سردیس منوچهر ستوده در باغ نگارستان رونمایی شد

(۱۳۹۲/۰۴/۲۹)

سردیس منوچهر ستوده در باغ نگارستان رونمایی شد

همزمان با 100 سالگی منوچهر ستوده، مراسم بزرگداشتی برای وی از سوی انجمن راهنمایان گردشگری استان تهران در باغ نگارستان برگزار و ازسردیس برنزی این جغرافیدان و ایران‌شناس پیشکسوت و همچنین کتابی درباره او با عنوان «سرو کهنسال» رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت منوچهر ستوده، 28 تیرماه با حضور این ایران‌شناس برجسته، هنرمندان، استادان دانشگاه و علاقه‌مندان به ستوده در باغ نگارستان برگزار شد. یکی از بخش‌های این مراسم، رونمایی از سردیس برنزی منوچهر ستوده بود که به همت پیمان آسانلو ساخته شده بود. همچنین در این مراسم از کتاب «سرو کهنسال» که شرح یکصد سال تلاش دکتر منوچهر ستوده است و به همت محمدرضا توسلی گردآوری شده، رونمایی شد.

همچنین در این مراسم به منظور آشنايي هر چه بيشتر فرهنگ‌دوستان با فعاليت‌های گسترده و سفرهای بی‌شمار منوچهر ستوده که حاصل آن در قالب کتاب منتشر شده، نمايشگاهي از کتاب‌ها و عکس‌های منوچهر ستوده به مدت 10 روز در محل باغ نگارستان برپاست.

در نمايشگاهی که در حاشیه مراسم بزرگداشت منوچهر ستوده برپا شده و تا ششم مردادماه برپاست، عکس‌هايی از پروژه‌های مختلف نکوداشت شامل رکاب‌زنی و کاشت درخت از آستارا تا استرآباد و صعود به قلل مختلف به نمايش درآمده است. چراکه گروهی از دوچرخه سواران به سرپرستی پرویز شجاعی پارسا، فروردین ماه گذشته این مسیر را رکاب زدند. «از آستارا تا استرآباد» همچنین عنوان کتابی از منوچهر ستوده است که نگارش آن 21 سال به طول انجامیده است.

در ادامه فعاليت‌هايي که از چندين ماه پيش آغاز شده، در مراسم روز 28 تير، صدمين نهال در باغ نگارستان کاشته شده و از مجسمه استاد منوچهر ستوده به عنوان يکی از مفاخر دانشگاه تهران رونمايی شد.

طرح «100 تی‌شرت، 100 امضا» از ديگر پروژه‌های نکوداشت منوچهر ستوده بود. مسئولیت این طرح را مسعود شکرنیا برعهده داشت؛ تیشرت‌هایی که به امضای چهره‌هایی چون شهرام ناظری، قباد شیوا، آیدین آغداشلو، محمدرضا اصلانی، رخشان بنی‌اعتماد، خسرو سینایی، فاطمه معتمدآریا، جمشید مشایخی و...رسیده بود؛ تعدادی از اين تی‌شرت‌ها نیز در نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.

قرار است بنیادی با عنوان بنیاد ستوده راه‌اندازی شود. به گفته آرش نورآقایی،«ستوده» به معنی ستایش شده است. قرار است برای صیانت از مفاخر و مواریث فرهنگی کشور، یک بنیاد مردم‌نهاد با عنوان «بنیاد ستوده» تشکیل و کسانی چون منوچهر ستوده و محمود دولت آبادی و همه کسانی که در معرفی فرهنگ ایرانی نقش داشته‌اند تجلیل شوند.

دبیر کانون راهنمایان گردشگری ایران، هدف از برگزاری بزرگداشت منوچهر ستوده را معرفی این ایران‌شناس برجسته به توده مردم دانست و بیان کرد: بزرگداشت به چند مقاله و سخنرانی محدود نمی‌شود. قرار است به بهانه صدمین سالگرد تولد منوچهر ستوده، مسیر«آستارا تا استرآباد» رکاب زده شود؛ سایت دکتر منوچهر ستوده راه اندازی شده و این سایت، گونه‌ای بانک اطلاعاتی درباره این پژوهشگر است؛ اطلاعات این سایت به‌روز می‌شود؛ از سوی دیگر قطعه موسیقی و مجسمه‌ای از منوچهر ستوده ساخته شده اما این همه کار نیست؛ آنچه اهمیت دارد این‌که مردم باید با کسانی چون ستوده و فعالیت‌هاشان آشنا شوند و همین که ما بتوانیم توده مردم نه مخاطبان خاص را با این افراد آشنا کنیم، رسالت خود را به خوبی انجام داده‌ایم برای مثال دختران دانش‌آموز در رشت، بخش‌هایی از کتاب ستوده را برای شهردار خوانده‌اند و این، اتفاق خوشایندی است.

نورآقایی، وظیفه بنیاد ستوده را معرفی شخصیت‌های برجسته برشمرد و افزود: بیش از 80 درصد افراد، ستوده را نمی‌شناسند و هدف از شکل‌گیری بنیاد ستوده، نه تنها معرفی شخصیت‌های برجسته که معرفی میراث تاریخی و طبیعی ایران زمین به مردم عادی است. حفاظت از گنبد سلطانیه، تنها وظیفه دولت نیست بلکه تک تک مردم مسئول حفظ و نگهداری میراث فرهنگی خود هستند. کانون راهنمایان گردشگری یا فرد خاصی، برگزارکننده بزرگداشت دکتر ستوده نیست؛ منوچهر ستوده متعلق به همه کسانی است که ایران را دوست دارند و به آبادانی‌اش فکر می‌کنند.

این مراسم، 28 مرداد ماه از ساعت 18:30 تا 23 در باغ نگارستان برگزار و از مهمانان به صرف کیک تولد و افطاری پذیرایی شد.

http://www.mehrnews.com/detail/News/2100394

 

  تازه ترین خبر ها

دیدار با استاد ستوده در منزلشان

  اخبار پروژه صد سالگی