سرديس دكتر منوچهر ستوده در باغ نگارستان رونمايي شد

(۱۳۹۲/۰۴/۳۰)

سرديس دكتر منوچهر ستوده در باغ نگارستان رونمايي شد

همزمان با 100 سالگي منوچهر ستوده، مراسم بزرگداشتي براي وي از سوي انجمن راهنمايان گردشگري استان تهران در باغ نگارستان برگزار و ازسرديس برنزي اين جغرافيدان و ايران‌شناس پيشکسوت و همچنين کتابي درباره او با عنوان «سرو کهنسال» رونمايي شد.

به گزارش مهر، مراسم بزرگداشت منوچهر ستوده، 28 تير با حضور اين ايران‌شناس برجسته، هنرمندان، استادان دانشگاه و علاقه‌مندان به ستوده در باغ نگارستان برگزار شد. يکي از بخش‌هاي اين مراسم، رونمايي از سرديس برنزي منوچهر ستوده بود که به همت پيمان آسانلو ساخته شده بود. همچنين در اين مراسم از کتاب «سرو کهنسال» که شرح يکصد سال تلاش دکتر منوچهر ستوده است و به همت محمدرضا توسلي گردآوري شده، رونمايي شد.

همچنين در اين مراسم به منظور آشنايي هر چه بيشتر فرهنگ‌دوستان با فعاليت‌هاي گسترده و سفرهاي بي‌شمار منوچهر ستوده که حاصل آن در قالب کتاب منتشر شده، نمايشگاهي از کتاب‌ها و عکس‌هاي منوچهر ستوده به مدت 10 روز در محل باغ نگارستان برپاست.

در نمايشگاهي که در حاشيه مراسم بزرگداشت منوچهر ستوده برپا شده و تا ششم مردادماه برپاست، عکس‌هايي از پروژه‌هاي مختلف نکوداشت شامل رکاب‌زني و کاشت درخت از آستارا تا استرآباد و صعود به قلل مختلف به نمايش درآمده است. چراکه گروهي از دوچرخه سواران به سرپرستي پرويز شجاعي پارسا، فروردين ماه گذشته اين مسير را رکاب زدند. «از آستارا تا استرآباد» همچنين عنوان کتابي از منوچهر ستوده است که نگارش آن 21سال به طول انجاميده است.در ادامه فعاليت‌هايي که از چندين ماه پيش آغاز شده، در مراسم روز 28 تير، صدمين نهال در باغ نگارستان کاشته شده و از مجسمه استاد منوچهر ستوده به عنوان يکي از مفاخر دانشگاه تهران رونمايي شد.طرح «100 تيشرت، 100 امضا» از ديگر پروژه‌هاي نکوداشت منوچهر ستوده بود. مسئوليت اين طرح را مسعود شکرنيا برعهده داشت؛ تيشرت‌هايي که به امضاي چهره‌هايي چون شهرام ناظري، قباد شيوا، آيدين آغداشلو، محمدرضا اصلاني، رخشان بني‌اعتماد، خسرو سينايي، فاطمه معتمدآريا، جمشيد مشايخي و...رسيده بود؛ تعدادي از اين تيشرت‌ها نيز در نمايشگاه به نمايش گذاشته شده است.قرار است بنيادي با عنوان بنياد ستوده راه‌اندازي شود. به گفته آرش نورآقايي،«ستوده» به معني ستايش شده است. قرار است براي صيانت از مفاخر و مواريث فرهنگي کشور، يک بنياد مردم‌نهاد با عنوان «بنياد ستوده» تشکيل و کساني چون منوچهر ستوده و محمود دولت آبادي و همه کساني که در معرفي فرهنگ ايراني نقش داشته‌اند تجليل شوند.

دبير کانون راهنمايان گردشگري ايران، هدف از برگزاري بزرگداشت منوچهر ستوده را معرفي اين ايران‌شناس برجسته به توده مردم دانست و بيان کرد: بزرگداشت به چند مقاله و سخنراني محدود نمي‌شود. قرار است به بهانه صدمين سالگرد تولد منوچهر ستوده، مسير«آستارا تا استرآباد» رکاب زده شود؛ سايت دکتر منوچهر ستوده راه اندازي شده و اين سايت، گونه‌اي بانک اطلاعاتي درباره اين پژوهشگر است؛ اطلاعات اين سايت به‌روز مي‌شود؛ از سوي ديگر قطعه موسيقي و مجسمه‌اي از منوچهر ستوده ساخته شده اما اين همه کار نيست؛ آنچه اهميت دارد اين‌که مردم بايد با کساني چون ستوده و فعاليت‌هاي شان آشنا شوند و همين که ما بتوانيم توده مردم نه مخاطبان خاص را با اين افراد آشنا کنيم، رسالت خود را به خوبي انجام داده‌ايم براي مثال دختران دانش‌آموز در رشت، بخش‌هايي از کتاب ستوده را براي شهردار خوانده‌اند و اين، اتفاق خوشايندي است.نورآقايي، وظيفه بنياد ستوده را معرفي شخصيت‌هاي برجسته برشمرد و افزود: بيش از 80 درصد افراد، ستوده را نمي‌شناسند و هدف از شکل‌گيري بنياد ستوده، نه تنها معرفي شخصيت‌هاي برجسته که معرفي ميراث تاريخي و طبيعي ايران زمين به مردم عادي است. حفاظت از گنبد سلطانيه، تنها وظيفه دولت نيست بلکه تک تک مردم مسئول حفظ و نگهداري ميراث فرهنگي خود هستند.

کانون راهنمايان گردشگري يا فرد خاصي، برگزارکننده بزرگداشت دکتر ستوده نيست؛ منوچهر ستوده متعلق به همه کساني است که ايران را دوست دارند و به آباداني‌اش فکر مي‌کنند.اين مراسم، 28 مرداد ماه از ساعت 18:30 تا 23 در باغ نگارستان برگزار و از مهمانان به صرف کيک تولد و افطاري پذيرايي شد.


روزنامه اطلاعات- 30 تيرماه 1392

 

  تازه ترین خبر ها

دیدار با استاد ستوده در منزلشان

  اخبار پروژه صد سالگی